Geografie jídla: o (ne)udržitelnosti zemědělsko-potravinových systémů Zvětšit

Geografie jídla: o (ne)udržitelnosti zemědělsko-potravinových systémů

5314491000409|6

Tématem přednášky je představení současných problémů zemědělsko-potravinového systému, tedy produkce a spotřeby potravin. 

More details

10000 Items

4 235,00 Kč s DPH

Podrobnosti

Studenti budou seznámeni s dopady globalizovaného trhu s potravinami a konvenčních způsobů zemědělství s důrazem na venkov a krajinu. Zároveň budou představeny koncepty, které reagují na tuto situaci a podporují aspekty jako je šetrnost, odolnost, potravinová bezpečnost apod. Studenti se mimo jiné dozví příklady dobré praxe a způsoby, jak oni sami, coby spotřebitelé, mohou přispět k rozvoji udržitelné výroby potravin.

Mgr. Zdeňka Smutná / prezenčně, online